Поредна мистериозна смърт на олигарх в Русия. Заместник-директорът на Yakutskenergo Игор

...
Поредна мистериозна смърт на олигарх в Русия. Заместник-директорът на Yakutskenergo Игор
Коментари Харесай

Пореден руски магнат умря мистериозно

Поредна мистериозна гибел на олигарх в Русия.

 Заместник-директорът на Yakutskenergo Игор Шкурко е открит мъртъв в ареста. Местните управляващи настояват, че става дума за самоубийство, написа съветският вестник „ Комсомолская истина “.
-->
49-годишният заместник-директор на съветската компания, основана в Якутск, Източен Сибир, бе задържан на 30 март по съмнение, че е получил рушвет от съвсем половин милион рубли. На идващия ден съдът го изпрати в следствения арест. Федералната работа за осъществяване на наказванията удостовери, че Шкурко е умрял и разгласи, че е осъществено следствие.

„ На 4 април обвиненият е открит в килията на следствения арест без признаци на живот. Пристигналите медицински служащи установили гибелта му. На място е извикана следствена група. По предварителни данни не са открити следи от престъпно проявена гибел “, оповестяват от министерството.

Малко след ареста на Шкурко “Единна Русия ” приключи участието му в партията.

Шкурко е бил общоприет шеф на районна електрическа компания, а също по този начин е служил в регионалния съвет на Алдан.

Arcticpost.ru посочва, че наказателното дело против Игор Шкурко ще бъде прекъснато заради гибелта на обвинения.

Това е регламентирано в Наказателно-процесуалния кодекс на Руската федерация: „ Наказателно дело не може да бъде формирано, а формираното наказателно дело предстои на преустановяване при положение на гибел на обвинения или обвинения, с изключение на в случаите, когато е належащо наказателно произвеждане за реабилитация на умрелия “.

Производството против него може да бъде продължено, само че единствено в полза на неговата реабилитация, възобновяване на достойнството, положителното име, положителното му име.

„ Главният инженер постоянно е вземал индустриалните решения по уравновесен и премислен метод, тъй като от тях зависеше както многохилядният екип, по този начин и сигурността на енергийните доставки на огромна и студена Якутия. Предстояха още доста проекти, планове, строителни планове, връзки и инвестиции ”, споделят якутските енергетици в съболезнователно писмо.

Припомняме, че това не е първата съмнителна гибел на съветско високопоставено лице.

От началото на предходната година десетки съветски предприемачи бяха открити мъртви при неизяснени условия. Между 24-ти и 26-ти декември има  четири регистрирани случаи.

На 24-ти декември е открит Александър Бузаков, някогашен дълготраен началник на “адмиралтейски корабостроителници ”. Ден по-късно в болница умира Алексей Маслов, някогашен шеф на съветските сухопътни войски. На 26-ти декември най-богатият народен представител от долната камара на съветския парламент и изтъкнат критик на Путин Павел Антонов умира в Индия, откакто пада от прозореца на хотела си. В същия хотел, четири дни по-рано, е открит мъртъв неговият сателит Владимир Биденов.

Сред починалите са още 58-годишната Марина Янкина, високопоставена служителка в Министерството на защитата на Русия. Генерал-майор Владимир Макаров е открит мъртъв, откакто е уволнен от Путин. Подозренията са, че се е „ самоубил “. Като странни се дефинират гибелта на редактора на известно съветско пропагандно списание, вицепрезидентът на “Газпромбанк ” и върховен чиновник на “Газпром ”.

/Glas.bg/

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР